Само в 7DniSofia.bg

Николай Радулов с горещ коментар: Да не се окаже, че похитителите на Адриан са мъртви от 1-2 месеца

Николай Радулов

Месеци след отвличането на Адриан Златков се случиха доста нагли престъпления. Има обстановка на несигурност. Серия протести на служители на МВР. Това показва липса на държава. Това каза бившият вътрешен министър Румен Петков в ефира на БТВ.

Той призова да оставим първо службите да си свършат работата, а след това да анализираме случая.

„Цялата философия на законите позволява да се заловят хора, които нямат връзка с престъплението. Заловените са много далеч от извършителите. Тези хора изглеждат в периферията на това престъпление. Много скоро ще трябва да се даде отговор кой е извършителят на отвличането, свързани ли са тези хора с него, каква е връзката им с тези сим-карти. Много е лесно да се свърже престъплението със знакови фигури от престъпния свят, да не се окаже, че те са мъртви от 1-2 месеца, допусна Николай Радулов, който е бивш главен секретар на МВР.

„Много е възможно да се обяви от службите, че това не са извършителите, за да заблудят извършителя. Ако нямат нищо общо това е злепоставяне. Не може службите да действат така“, подчерта Радулов.

„Това, че сме в председателство не означава, че трябва да показваме ефективност, без да сме сигурни, че това са извършителите. Някак си олекваме“, подчерта Петков.

Радулов заяви, че управлението на сектор „Сигурност“ е без жило, неумело и беззъбо.

„Не може в продължение на месеци да обясняваш как във всяко село ще разположиш полицаи,а по-късно да дадеш свобода да се наема частна охрана. Не се управлява със затъкване на устата с пари“, добави Петков.

По думите на Радулов службите демонстрират бягство от отговорност. „Ние плащаме да ни бранят, а не полицаите да ни консултират. Ако нещата продължават така, по-добре е да закрием МВР и да минем на шерифства. Частните охранителни фирми са политически обвързани“, подчерта Радулов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.