СРАМОТА! Гонят инвалиди посред зима от военно жилище в София…

инвалид

Двама инвалиди ще бъдат изгонени от жилището си посред зима, тъй като то е собственост на военните. Историята на семейството на бившия военен Станислав Бутенко предизвика вълна от съпричастност. Той служи 22 години в българската армия, награждаван е с ордени и медали. Обездвижен от 7 години след инсулт, съпругата му също получава инсулт след новината, че трябва да напуснат дома си, съобщава БТВ.

В началото на 80-те години на миналия век Бутенко получава ведомствено жилище като военен в столичния кв. „Гевгелийски”. Тогава му казват, че има право да живее в него, докато е жив, наследниците му няма да имат право да го унаследят. На 16 септември 2017 г. обаче семейството получава писмо, че няма право да обитава жилището и трябва да го освободи.

Пишат до Министерство на отбраната с молба да се преразгледа това решение, но на 16 октомври отново получават писмо от ведомството с настояване да напуснат апартамента. Тогава инсулт получава съпругата на Станислав и тя в момента също е на легло обездвижена. За нея се грижи дъщеря им.

„Търсим вариант в рамките на закона семейството да остане в жилището“, обяви Станислав Благов от Министерството на отбраната, който отговаря за имотите на ведомството. По думите му много от имотите се владеят без правно основание. Благов посъветвал децата на Бутенко да обжалват в съда заповедта за освобождаване на жилището. Свързал се е и с кмета на община „Илинден”, за да се търси и друг вариант за настаняване на бившия военен.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.