Банка не успя да вземе къщата на ужасите в Нови Искър! Застраховка живот я спасява, става наследство на трима…

Нови Искър

Зловещата къща на ужасите в Нови Искър, където навръх Нова година бяха екзекутирани 6 човека, остава като наследство на трима души. Напук на слуховете, че след смъртта на обитателите си ипотекираният имот ще бъде взет от известна банка, застраховка „Живот“ спасява дома от конфискация.

Близките на жертвите дори били съветвани от свои приятели да направят отказ от наследство, за да се спасят от доживотни дългове. Освен ипотечния кредит, Кети Кюхова и Неделчо Юруков имали кредити в още 3 финансови институции. Миналата година двамата изтеглили ипотечен кредит. 2-етажната къща за 127 000 лв. на ул. „Лозянски дял“-5 била купена на 17 април заедно с още една сграда, хангар и парцел, но постройките по документи се водели на адрес ул. „Вяра“-17. За да стане сделката, Кети и Неделчо изтеглили като съдлъжници кредит от 99 800 лв., останалите 27 200 лв. били внесени на ръка.

Преди 7 години Кети продала гарсониера в бл. 619 в столичния квартал „Люлин“ и превела спестяванията си за покупката на прокълнатата къща. Двамата с Неделчо, с когото от 4 години живеели на семейни начала, сключили задължителната за кредитополучателите по ипотен кредит, застраховка, която покривала риска при смърт.

„Застрахователната сума е остатъчната стойност от баланса по кредита“, коментират финансови експерти. Така разстреляните Кети и Неделчо не оставяли дългове след смъртта си на своите близки. Тъй като при безпрецедентнтата екзекуция бе разстрелян и единствения син на Юнаков – 20-годишният Георги, неговите родители Петранка и Георги, оставали единствените му наследници по права линия.

Единственото дете на Кюхова – Нанси също загина в зверската касапница, но неин родственик е биологичният й баща Нацко. Той е с 13 години по-възрастен от майка й Кети. През октомври 2017 г., само 2 месеца преди шесторната екзекуция, Кети направила застраховка на Нанси. Кюхова платила за застраховка „Живот“ на дъщеря си. Полицата била сключена като групова ученическа застраховка в 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в столичния квартал „Редута“, където Нанси учела „Бизнес и предприемачество“. Сумата, която след уреждането на формалностите, трябва да получи баща й Нацко, е в размер на 3000 лева, пише седмичник.

Тежката прокоба, която тегне над имота, започнала още преди години, когато се разиграла трагедия между предишните обитатели на имота. Младеж сложил край на живота си, а в пристъп на отчаяние, баща му отрязал пръстите на едната си ръка. В Нови Искър местните коментират, че ако роднините на убитите решат да продадат имота, трудно ще намерят мераклия да заживее в окървавения дом.

Източник: ПИК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.