Само в 7DniSofia.bg

Меркел с първи думи след срещата с Борисов: Вашето мото е точно това, от което ЕС има нужда…

26992097_2113008412260551_7193733405658338062_n

„Скъпи Борисов, благодаря за сърдечния прием. Радвам се, че имам възможност да гостувам. Ние очакваме много от европредседателството.“, това заяви канцлера Меркел на извънреден брифинг след срещатата си с премиера Борисов, предае Блиц.

„Вашето мото „Съединението прави силата“ е точно това, от което имаме нужда в ЕС. Според географското си положение България може да направи много за междусъседските си отношения. България може да направи среща с лидерите на Западните Балкани. Трябва да улесним процеса на свързаност.

Да дадем на хората възможност да се свържат. България и Германия ще осъществят сътрудничество по тази тема. Благодаря на България, че пази нашата външна граница. „, категорична е тя. „Приветствам инициативата на Борисов да се срещне с президента на Турция и да говори по всички неуточнени въпроси.

Говорихме и за снабдяването на газ. Ние приветстваме във Варна да се построи газов хъб. Германия ще продължи да подкрепя страната на България“, завърши Меркел.

„Поставяме си за цел да работим активно по бюджета, селскостопанската политика. Така да направим, че темата Западни Балкани да продължава да стои. Европа има нужда от мир, спокойствие. Благодаря на Меркел, че отдели почивните си дни за тази среща.“ Това заяви пък от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.