Синоптиците бият тревога! Обявиха „код жълто“ за цялата страна от утре! Вижте прогнозата за следващите дни…

Времето Климат Прогноза

След обяд над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, на места –  до слънчево време. В Горнотракийската низина ще остане мъгливо. От северозапад облачността ще се увеличава и привечер ще започнат валежи, предимно от дъжд, които постепенно ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминават в сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са в широки граници – от  0 – 1 в северозападните райони до 12 – 14 градуса в югозападните.

През нощта ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг.  Вятърът от северозапад ще се усили. Утре валежите ще спират, а привечер и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Минималните температури – между минус 3 и 2 , максималните – предимно между 0 и 5 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад. Дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни – между минус 7 и минус 2.

В събота в Източна България вятърът ще се задържи от юг и ще остане топло за януари. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне застудяване. Облачността ще се увеличи, ще завали, дъжд и сняг. В неделя и понеделник ще е без съществени валежи. Ще остане предимно облачно и сравнително студено.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.