Красимир Каракачанов изпраща 35 – ия военен контингент в Афганистан! Ще вземат участие в мисията на НАТО…

Каракачанов (10)

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в церемония по изпращането на 35-ия военен контингент за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Военният ритуал ще се проведе от 11.30 часа на площад „Свобода“ в Смолян.

Непосредствената подготовка, изпити и сертификация са проведени в 101-ви алпийски полк в Смолян, откъдето е и основната част от 35-ия контингент на Въоръжените сили. Контингентът е в състав от 158 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО.

Национален командир на контингента е полковник Георги Маргитин, командир на ротата за охрана е майор Стефан Димов, а помощник-национален командир – полковник Камен Иванов.

На церемонията по изпращането ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и представители на местната власт.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.