НАГЛИ И АЛЧНИ! Ето как мобилните оператори помпят сметките ни чрез есемеси с вицове…

Интернет телефон

Мобилни оператори автоматично ни абонират за услуги с добавяне на стойност, които помпат сметката за телефон, оплакват се потребители.

 Абонат от София например трябвало да плати около 25 лева отгоре заради игри и вицове. Игрите били пращани от сайта gamespace.bg, въпреки че човекът не помни съзнателно да се е абонирал за тях. Те му напомпали сметката с 15 лева за седмица, съобщава „Телеграф“. Абонатът получил 7 съобщения от сайта. Това означава, че всеки есемес е струвал на потребителя по 2 лева.

Мобилният оператор пък го абонирал за анекдоти и му пратил 31 съобщения за месец с виц на деня. Вицовете, които той така и не прочитал, стрували на абоната 8 лева отгоре към сметката.

За да се отърве от непоисканата скъпа услуга, потребителят се обадил в кол центъра на мобилния оператор, откъдето го посъветвали да праща есемес с текст STOP на определени номера на сайта за игри. Само така можело да се прекрати нежеланият абонамент. Отделно пък трябвало да потвърди пред телекома, че не желае да има абонамент с вицове.

Случаите на нежелани абонаменти за услуги с добавена стойност привлякоха вниманието на Комисията за защита на потребителите, която започна проверки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.