Само в 7DniSofia.bg

Юнкер с огромно обещание към всички българи! Зарече се да повдигне въпроса пред Европейския съвет…

Жан Клод Юнкер

„Не казвам непременно, че България трябва да е следващият член на Еврозоната, но тя има пълно право да се присъедини”. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на официалната пресконференция, на която бе и премиерът Бойко Борисов, предаде Блиц.

Минути по-рано пък бе подписана мегасделка за над 350 милиона евро, който ще потекат към България. „Страната ви върви в правилната посока. Безработицата спада, а прогресът е много бърз”, каза още Юнкер.

Той подчерта, че работата по изготвянето на финансовата рамка на Европейския съюз не бива да се бави. Юнкер за пореден път изрази задоволството си от факта, че България определя бъдещето на Западните Балкани като един от основните приоритети на своето европредседателство.

„Изобщо не бих отстъпил от позицията, че мястото на България е в Шенген. Страната изпълнява всички условия за Шенген. Мисля, че в това отношение има правителства, които засега блокират присъединяването ѝ, въпреки реалността“, посочи Юнкер и уточни, че ако трябва, въпросът за присъединяването може да се повдигне и на Европейски съвет.

„Никой не би могъл да обогати семейството на ЕС преди края на мандата на тази комисия, защото изискванията не са изпълнени“, уточни председателят на ЕК.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории