Министърът на транспорта открива новопостроената пътна връзка от бул. „Брюксел“ до летище София

Московски Фандъкова (2)

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открият новопостроената пътна връзка от бул. „Брюксел“ до летище София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, пише ПИК.

Проект „Пътна връзка за летище София с обхват от бул. „Брюксел“ до ул. „Мими Балканска” е на обща стойност 13,7 млн. лв. с ДДС, а финансирането е осигурено от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Строителните дейности стартират през септември 2016 г., а срокът за завършване е февруари 2018 г. В обхвата на дейностите е включено изграждането на директно скоростно трасе от бул. „Брюксел“ до Терминал 2 на летище София и две пътни връзки до Терминал 1. Изпълнител на проекта е „Брюксел 2015“ ДЗЗД, съставено от „ПСТ Груп“ и „Инфраструктурно строителство“.

Откриването ще се състои от 09.30 часа, в началото на новопостроения мост в посока на движение от Терминал 2 на летище София към бул. „Цариградско шосе“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории