Ангел Джамбазки със силен коментар: Докато шепа еколози “пазят” Пирин, цигани изсичат горите и нападат с брадви лесничеи…

ангел джамбазки

По времето, когато в София се провеждаше „екологичен“ протест срещу втория лифт в Банско, цигани в община Роман нападнаха с брадви и мачете лесничеи, които са ги заловили с незаконно отсечени дървета. Това е поредният брутален акт на насилие над служители на реда, които изпълняват дълга си. Нападението е станало вчера на черен път в землището на с. Струпец. Това обяви българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, предаде ПИК.

“Ето защо аз отново обръщам внимание, че циганите в цялата страна безчинстват, грабят, убиват, изнасилват, замърсяват въздуха и унищожават горите. Геноцидът над българското население от тази малцинствена група трябва да бъде прекратен незабавно.

На фона на всичко това шепа т.нар. еколози трамбоват на жълтите павета в защита на дърветата в природен парк Пирин, който са виждали само по телевизията. Същите тези не си мърдат пръста да видят какво става в горите край Роман, Враца, Монтана, Велинград, Пазарджик и т.н., където от години циганите унищожават природата като незаконно изсичат, за да си „наберат“ дърва”, добави той.

“Зелените протестери мълчат и за замърсяването на въздуха в цялата страна около незаконните гета, в които освен бракониерска дървесина се горят гуми, дрехи, мебели и каквото още „братята роми“ откраднат от къщите на беззащитните пенсионери или работещите данъкоплатци, които им плащат помощите. Това замърсяване води до сериозни проблеми за стотици хиляди хора.

Обръщам се към еколозите, загрижени за Пирин планина, която ние от ВМРО браним от 125 години, и ги питам – къде сте, когато трябва да се решават истинските екологични проблеми на България?! Като толкова сте загрижени за природата защо не браните горите от циганската сеч, а се оглеждате и саботирате опитите да се даде хляб на цял един регион?

Несериозен и жалък е този театър. Сигурно следващият протест ще е в защита на дискриминираните от лесничеите „роми“, които без да искат са изпуснали мачате и то се е забило в предното стъкло на патрулния автомобил? Защото благодетелите Ви освен „природозащитници“ са и радетели за правата и свободите на убийци, изнасилвачи, педофили и цигани”, каза още Джамбазки.