Бойко Рашков с нова бомба: Благодарение на заповед на Цацаров, бандитите знаят какво сме подслушвали, а ние – не

7 Dni Sofia11.12.2017
Бойко Рашков

Шефът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Бойко Рашков обяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е издал специална заповед, която забранява на членовете на институцията да се запознават с доказателства от прилаганите СРС-та.

Пред БНР Рашков заяви, че работещите в контролния орган са „поставени в по-неблагоприятно положение от обвиняемите и подсъдимите“, които могат да се запознаят с веществените доказателства по проверките срещу тях. Той уточни, че дори и ДАНС ограничавали достъпа на контролиращите, защото се извинявали със заповедта на главния прокурор.

Възможно решение за излизане от ситуацията е да се създаде независима от главния прокурор комисия, обясни Рашков. Тя трябва да изясни, дали не се прикрива престъпна дейност с прилаганите хиляди СРС-та. Бойко Рашков отново повтори, че има нерегламентирано подслушване на политици. И изрази съжаление, че изслушването му в парламента от миналата седмица не е било закрито.

Тогава е можел в детайли и с имена да посочи злоупотребите. Преди дни и ДАНС, и главният прокурор, и службата за подслушване и следене „ДАТО“ отрекоха да се злоупотребява със СРС-ата. А от ГЕРБ обвиниха Рашков в „нечист опит за внушения“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории