Затягат сериозно режима за хората, които отказват да работят! Зам. министър обяви: Предприемат се рестриктивни мерки…

Зорница Русинова

Един от ангажиментите на правителството е програмата в Северозападна България да стане национална. Безработицата в България бележи спад в последните няколко години. Това ни нарежда на едно от първите места в Европа. Това каза зам.-социалният министър Зорница Русинова пред Би Ти Ви.

„Програмата е насочена към нискоквалифицираните кадри. Голямото предизвикателство е гладът за кадри от страна на бизнеса. С тази програма решаваме проблема в общините, където общината е работодател и само тя може да осигури заетост. Отделили сме 80 милиона от ОП „Развитие на човешките ресурси“. Идеята на програмата е човек, който няма трудови навици да премине през различни професии, за да натрупа познания, подчерта тя.

„За 2018 г. очакваме около 10 000 души да се включат на територията на 96 общини в страната“, съобщи Русинова. „От тази година започваме по-активно да не допускаме нито едно дете да не остане извън образователната система. Това ще се прави и с цената на рестриктивни мерки“. „Затяга се режимът и за хората, които отказват да работят. Ангажиментът на нашето правителство е всички хора да работят“, подчерта зам.-министър Русинова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.