Гръмна страшен скандал с бързите кредити! Такса „известие“ ни прави длъжници до гроб. Вижте схемите с които ни цакат…

левове пари

Теглиш 1500 лв. и връщаш 6300 лв. В този капан се е озовала майката на Красен Марков от Девня. За да получи спешно пари, тя се съгласила да върне 2400 лева.

Рязко обаче бързият заем се оказва по-скъп от договореното. Получаваш в пощенската си кутия въпросният договор, където пише, че трябва да върнеш 6300 лв.

Оказва се, че в предварителният договор повечето полета са празни, а след връщането му от централата на фирмата нещата изглеждат съвсем различно за този, който тегли кредита.

След като получава парите 63-годишната жена от Девня започва да връща парите. По 130 лева на месец и така 4 години. След това започва битката на сина й и съда, разказва Нова тв.

Сред най-новите трикове на фирмите за бързи кредите е такса „известие“. В някои случая размерът й е дори 30 лева за всеки просрочен ден.

Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани фирми показва нарушение при всяка една от тях.

В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите кредити расте. Точно тогава трябва да сме внимателни, защото фирмите измислят атрактивни предложения, но със скрити уловки.

А иначе с тези бързи кредите хората попълват дупките в семейния бюджет, свързани с разходите за подаръци, празнуване и пътуване.

Само за година българите са изтеглили с 8% повече бързи заеми. Средният размер на бързия кредит, който теглим, е 500–550 лв.

Най-често прибягваме до заем поради лични нужди, ремонт или здравословни проблеми.

Потребителите, които прибягват до бързи пари са все по-млади хора – до 30 години с висше образование, с доходи около 900 лв.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.