Ексклузивно! Проговори един от пострадалите в пометената хижа: Чу се тътен. Беше страшно и всички…

Срутване

Чу се тътен. Беше страшно. Всички хукнахме навън. Това разказа пред Нова телевизия Динко Башев, един от оцелелите при кошмара в Златоград. Поройният дъжд подкопа ловна хижа и тя рухна под напора на земната маса над нея. При инцидента загина човек, а двама от оцелелите хора бяха откарани в болница с различни наранявания.

Башев споделя, че се били събрали с „приятели на мохабет“. Никой не предполагал, че ще се случи най-страшното. „Ако човек знае какво ще му се случи, няма да отиде там“, казва мъжът, който се отървал само с наранявания по краката.

Припомняме, че вчера около 15,30 земна маса се е свлякла върху хижа на ловната дружинка в село Долен и помита едната стена. Вътре е имало 8 души. Единият от мъжете е притиснат фатално до стената. Човекът умира на път за болницата.

„Нелепо е, защото тази хижа беше изградена преди няколко месеца и доколкото имам информация е била изградена без документация. Нелепо е наистина, защото скатът точно върху нея е паднал и е поднесла стената“, заяви вчера кметът на Златоград Мирослав Янчев. Той поясни, че проливните дъждове на територията на общината продължават, а нивото на река Върбица се е повишило.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.