От днес падат визите за Канада! Зам.-външният министър с първи подробности и ексклузивен коментар…

Самолет

Зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев обясни подробности около падането на визите за Канада и първото си посещение там без тях, посланията и договорите на премиера Бойко Борисов по време на посещението му в Саудитска Арабия, договорите с Македония и домакинството на България на групата „16 + 1“.

Срещу 7 канадски долара и регистрация в специален сайт можете да заминете за Канада, като престоят ви може да е до 6 месеца. Става дума, ако посещението ви е при близки, на екскурзия или по бизнес. А ако отивате с цел работа или образование, пак ще важат старите правила за визи. За 2017 г. 6700-7000 българи са пътували до Канада. Смятаме, че броят на хората ще се увеличи, посочи зам.-министърът, който утре заминава на шестдневно посещение в Канада.

Там ще има срещи във външното министерство и ще се срещне с българската общност, като ще посети и две български училища.

Билетът горе-долу е около 1000 лева, предполагам. Далече е, става дума за презатлантически полет, обясни зам.-министърът.

Повече от 20 години отношенията със Саудитска Арабия не са развивани и е знаково, че делегацията ни бе посрещната по този начин. Страната-домакин правилно разчита, че България е фактор на Балканите и в Европа, посочи Георгиев.

Преди няколко дни се върнахме от Будапеща, догодина София ще домакинства седмата среща на правителствените ръководители на 16+1, имаме добро позициониране на ЕС, европредседателството, премиерът на Южна Корея също направи важно посещение с разговори за сътрудничество във високотехнологичната сфера, коментира още Георгиев.

По темата за отклонения от Иран полет на българския правителствен самолет Георг Георгиев заяви, че отношенията ни с Иран са великолепни.

На въпрос на ПИК какви са новите стъпки между България и Македония зам.-външният министър припомни, че са подписани 9 споразумения между двете страни. Ние трябва да работим неизменно по транспортната свързаност и да улесняваме връзката между България и Македония. Там има огромен подем по отношение на контактите с България, отсече Георгиев.

Запитан кои са най-големите страхове на българското европредседателство, Георгиев посочи, че е уверен, че България ще се справи отлично по време на председателството. Колкото по единени сме и колкото повече стоим зад приоритетите на българското правителство, толкова по-успешно ще бъде то, отсече Георгиев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории