Само в 7DniSofia.bg

Гореща информация за снежния ад по пътищата! Ето къде са най-проблемните и опасни точки

сняг проход зима пътища

Гореща и най-актуална информация дават от Агенция „Пътна инфракструктура“ за състоянието на пътищата в страната след обилните снеговалежи. Ограничения за тежкотоварни автомобили има на проходите „Петрохан“, „Рожен“, „Предела“ и „Троян-Кърнаре“. По думите на експертите друти проблемни райони няма, навсякъде пътищата са обработени и шофирането може да става спокойно, но само със зимни гуми.

„Призоваваме шофьорите да бъдат внимателни и да сигнализират своевременно при проблеми или ако видят шофьори с неподходящо оборудване, които застрашават безопасността на пътя. Всички машини са заредени със сол и постоянно обработват пътищата“, обясниха още експертите.

Петрохан не може да бъде обработван с химия поради особеностите му и височинността му, посочи експерт от АПИ. Настилката на Петрохан е с доста пропадания и е проблем за движение на тежки машини, които обработват. През 2018 г. предстои реновирането на софийската част, допълни той.

Критичните точки за преминаването на Стара планина са Петрохан на 1220 метра надморска височина, Троян Кърнаре, Шипка също на 1220 метра, обяви експерт от АПИ. Опасно ще стане, когато спре снегът и паднат рязко температурите. Тогава трябва да се внимава и да се кара със съобразена с пътната обстановка скорост, допълни той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.