Йордан Цонев без свян и срам: иска ДПС да замени патриотите в правителство с ГЕРБ! Какво мътят хората на Доган…

Йордан Цонев

„ДПС участва в политическия процес, за да печели власт, да реализира програма”, коментира в „Здравей, България” депутатът Йордан Цонев от ДПС и добави: „Няма тука свян, няма срам”. „Ние ще се борим до последно, с всички средства, националистите да бъдат демонтирани от властта”, посочи Цонев. Вотът на недоверие влиза в НС след бюджета. „Имаше монтаж на националистите във властта, без да има нужда те да бъдат вкарани там”, смята той.

Според Цонев, „пред Борисов имаше 4 опции – първа, да направи кабинет на малцинството с програмата, която ние му предложихме и той отказа. Втора, да направи широка коалиция с БСП. Трета, да направи коалиция с ДПС и четвърта, да направи коалиция с националистите. От четирите опции той избра най-неевропейската”.

Цонев подчерта, че към „всякакво друго правителство ДПС щеше да бъде толерантно”. „Ще Ви цитирам покойния президент д-р Желев, Бог да го прости: „Политическите партии не участват в политическия процес за Купата на Съветската армия – участват за властта”, каза Цонев. „Вижда се при всяка политическа партия, при всяко управление, верността на думите на г-н Доган, че обръчите от фирми ги има около всички политически партии. Това е диагноза на българския политически живот, а не на ДПС”, посочи депутатът.

„Нищо, което е характерно за другите политически партии като недостатъци, не е чуждо на ДПС, защото ние сме част от този политически живот”, отчете Цонев и поясни: „Никога не сме правили компромиси за разлика от други партии”.
Според него управляващата коалиция вече е тройна – Националистите, ГЕРБ и Воля, тъй като партията Веселин Марешки е подкрепила управляващите при две важни гласувания в парламента през миналата седмица.

„Единственото, което ни вълнува като партия е националистите да не бъдат във властта, защото политиката на сегрегация на етнически и религиозен принцип в българското общество чрез думи и действия, на Балканите води до много, много, много тежки последици”, продължи Цонев.

Той добави, че думите в арсенала на националистите пораждат настроения в обществото, които ДПС не може да контролира и сравни ставащото в България със събитията, довели до гражданската война в бивша Югославия.

„ДПС винаги гласува монолитно и единно”, подчерта Йордан Цонев по отношение на предстоящия вот на недоверие към правителството.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.