Марешки и той барабар Петко с мъжете! И той иска оставка, но вижте на кого

Марешки

За нас темата в момента е Иво Христов, а не Димитър Главчев. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в отговор на въпрос как ще гласува групата по отношение на искането за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

„Не съм присъствал вчера на спора между Корнелия Нинова и Димитър Главчев, но това не можем да го превърнем в национален проблем. За нас много по-голям проблем е, че 80 процента от българите са наречени дебили и ние няма да се примирим с това и ще искаме до последно оставката на Иво Христов“, обясни Марешки. „Ще бъдем в пленарната зала, докато парламентът работи. Никога не сме излизали от парламента. Предвиждаме да напускаме парламентарната зала, ако Иво Христов е вътре“, посочи той.

ПГ на „Воля“ все още няма решение как ще гласува исканата оставка на Главчев, но според Марешки тази тема не вълнува нито един български гражданин. Губи се ценно парламентарно време за неща, от които хората изобщо не се интересуват, коментира той. „Подобриха ли благосъстоянието на българския народ, повишиха ли доходите, сигурността на хората? Занимават се с маловажни въпроси“, заяви Марешки. Попитан дали „Воля“ се превръща в новия „златен пръст“ за крепене на кворума в парламента Марешки заяви, че не участват в коалиционни споразумения, нито в каквито и да е с ГЕРБ. Без значение дали от нас зависи кворума или не, ние всеки ден ще ходим на работа, както сме го правили досега, посочи Марешки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.