След като най-накрая се сдоби с щерка, легендата Владо Николов бе застигнат от нова блага вест! Този път е за…

7 Dni Sofia07.11.2017
Левски Монтана Волейбол (2) Владо Николов

Владо Николов и волейболният му клуб „Левски София“, разкриха наистина блага вест. Той е на път да реши основния си проблем, свързан с липсата на зала. Очаква се съвсем скоро да започне строителството на съоръжение, което ще бъде приоритетно за нуждите на „сините“.

Модерната зала ще бъде в рамките на комплекс до местността „Камбаните“, който се строи в момента. В него ще има както бизнес сгради, така и жилища, спортен комплекс и въобще пълна инфраструктура.

Преди година имаше проект да бъде построена зала за „Левски София“ в огромния двор на столичното 68-о училище. Част от живеещите наблизо граждани обаче се обявиха против, а с наближаващите избори въпросът в голяма степен се и политизира. След среща с недоволните президентът на клуба Владимир Николов обяви, че се отказва от проекта, който предвиждаше и облагородяване на учебния двор.

Доскоро „Левски София“ ползваше три зали – „Универсиада“, „Академика 4-и км“ и „Арена Исаев“. През последните две седмици мъжкият отбор се насочи към „Христо Ботев“ заради честата смяна на графиците за тренировки в „Универсиада“. В „Христо Ботев“ обаче все още не е решен проблемът с отоплението през зимата, когато е трудно да се поддържат подходящи температури.

Иначе новото съоръжение трябва да бъде завършено в рамките на две години, твърди „24 часа“. То ще предлага всички необходими условия както за професионален спорт, така и за аматьорски. Очаква се залата да отговаря и на изискванията за провеждане на мачове от евротурнирите.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории