Само в 7DniSofia.bg

Болна от рак вдовица търси на кого да подари своите 9,5 милиона евро! Но има и жестока уловка…

Измама пари

За нов вид измама ни сигнализира нашата читателка г-жа Веселинова. Тя алармира пред БЛИЦ, че е получила странно съобщение на електронната си поща. В него се съобщава за вдовица, болна от рак, на която ѝ остават 2 месеца и иска да дари парите си точно на… вас. Нашата читателка пише, че вероятно се касае за измама.  Самото писмо е написано доста неграмотно и си личи, че е написано с Гугъл преводач. Мейлът е изпратен от подател Johanna Tuuk , като разширението „.sk“, препраща към Северна Корея.

Според специалисти, целта на подобни съобщения е изпращачите им да се сдобият с банковите ви сметки или номерата на дебитни и кредитни карти. Ето цялото писмо, което читателката ни изпрати:

Бог да благослови. Аз съм г-жа Йохана Туук, аз съм вдовица, страдаща от дълго време рак. Цялата индикация, че състоянието ми наистина се влошава и е съвсем очевидно, че няма да живея повече от два месеца според лекарите си и във всички показания относно медицинския анализ. Това е така, защото ракът е стигнал до много лоша сцена, която не се надява. Моят съпруг почина при автомобилна катастрофа, а през периода на нашия брак не можехме да произведем нито едно дете.

Моят късен съпруг беше много богат и след смъртта му наследих целия си бизнес и богатство. Лекарите ми посъветваха да не живея повече от два месеца, затова сега реших да разделям част от това богатство, да допринеса за развитието на по-малко привилегированите в Европа, Америка, Африка и Азия, особено да създам решение на проблема на по-малко привилегировани и домове за сираци. Избрах те след моето търсене в интернет, молих се и постях четири седмици над него, готов съм да дам сумата от девет милиона петстотин хиляди (евро), на по-малко привилегированите.

Искам да отбележа, че този фонд лежи в банка и по мое указание ще подаде заявление за прехвърляне на парите от ваше име. И накрая, честно се молим тези пари, когато бъдат прехвърлени, да бъдат използвани за тази цел, въпреки че съм късно, защото трябва да разбера, че придобиването на богатство без Христос е суета и аз направих обещанието на Бог, че фондът ще бъде за да помогнете на по-малко привилегированите. Моля, обърнете внимание, че превеждах това писмо, за да го разбера, можете да ми пишете на английски Очаквам вашия спешен отговор.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.