Волен скочи на БСП! Патриотът предупреди червените да не са хабят, защото вотът на недоверие няма да мине

Волен Сидеров

В кулоарите на парламента Волен Сидеров коментира оставката на здравния министър проф. Николай Петров и решението на БСП да поиска вот на недоверие към правителството по темата корупция. „Моделът на здравеопазването е сгрешен. Той не е правилен. Моделът е сгрешен още от времето на Иван Костов. Болниците не трябва да са търговски дружества. Щом има посредници, нормално е да има изкушения. Какъвто и гениален министър да бъде сложен, щом моделът не е правилен – няма как да има ефективност.“

„Лично аз уважавам проф. Петров. При най-малкото съмнение той си подаде оставката. Решението на Бойко Борисов да я приеме е принципно и правилно. Няма да предлагаме министър. Работа на премиера е да реши с кой ще работи“, разкри Сидеров и добави, че новият министър на здравеопазването трябва да бъде добър мениджър и професионалист. „Ще подкрепим в пленарна зала решението на Борисов. В най-скоро време ще имаме нов министър. Хората трябва да бъдат доволни от качеството на здравеопазването“, категоричен беше той.

„Вотът на недоверие няма да мине. Управляващото мнозинство е стабилно. Право на опозицията в една демократична държава е да иска вот на недоверие“, каза още лидерът на „Атака“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.