Марешки вън от Банско! Кметът Икономов и съветниците от ГЕРБ секнаха мераците на бизнесмена да налива бензин на туристите в курорта

Марешки

Общинските съветници в Банско отхвърлиха намерението на скандалния бизнесмен Веселин Марешки, депутат и лидер на партия „Воля”, да строи бензиностанция край курортния град.„Как се издава строително разрешение в градска среда на бензиностанция, без да има ОВОС, без разрешение на РИОСВ? Как ще бъде уредено движението на автомобилите, има ли транспортна схема от КАТ? Има ли разрешение за отсичане на дърветата?”, питаха се съветниците. В залата влезе собственикът на имота Тодор Тренчев, който съобщи, че Марешки е готов да купи имота му, ако съветниците се съгласят да го преобразуват от земеделска земя в терен за бензиностанция.

Против бяха всички съветници от ГЕРБ. С „въздържал се” гласуваха бившите кметове Александър Краваров, Петър Байраков, Георги Думанов, Димитър Русков, които са от местна коалиция ВМРО-БДЦ-Атака, и колегата им Иван Сакарев от „Бъдеще за Банско”. „Собственикът на имота беше бесен, явно добра цена е получил за трънаците си” – бяха коментарите в залата.

Припомняме, че над 30 души в Благоевград скочиха срещу намерението на Марешки да строи бензиностанция край града, но строителството й е в ход. На обекта са струпани машините на строителната фирма „Ви енд Джи ойл“ ЕООД, които започнаха да разкопават, съобщиха съседи на имота, които подадоха сигнал в прокуратурата.

Как е издадено разрешението за строителство на фирмата собственик „Сакса“ ООД, която свързват с бизнесмена Веселин Марешки, след като няма разрешение от Басейнова дирекция за изграждане на кладенец, от който да се черпи вода за автомивката, питат хората.Защо не е спазена процедурата за уведомяване на собствениците на съседните имоти за промяната на инвестиционния проект.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.