Сестрата на Борисов с мощна подкрепа към проф. Петров: Имах много тежка диагноза, но той ме спаси…

Бойко Борисов (8)

Сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова защити вече бившия здравен министър проф. Николай Петров след като той подаде оставка поради скалъпени обвинения в роднински назначения.  „Професор Петров го познавам като пациент. Имах много тежка диагноза и лекарите реагираха много бързо.

Искам да благодаря на целия екип, който ме оперира. Трябва да се научим да пазим добрите професионалисти и хора – тези, които приемат състоянието на пациента като своя емоция, а проф. Петров е точно такъв“, посочи Иванова пред Bulgaria ON AIR. Тя сподели, че не може да коментира решенията на брат си в професионален аспект, тъй като излизат от нейната компетенция.

„Професор Петров, просто се дръжте! Толкова много пациенти дължат живота си на Вас! Да си началник или министър е временно“, категорична бе д-р Иванова. Сестра на премиера обясни, че най-тежкият момент за нея, по линия на позицията на брат ѝ, е бил, когато закрили болницата, за която работела преди 15 години. „Останах без работа. Тогава брат ми беше кмет.

Намерих си работа в общинска болница, но веднага ме попитаха дали той не ми е помогнал, за да започна. Аз съм медик, който е учил за това, кандидатствал е и е намерил работа по специалността си. Ако си бях останала вкъщи пък щяха да ме питат как се издържам“, разказа д-р Красимира Иванова.