Само в 7DniSofia.bg

Чудо в парламента! Депутатите приеха със 139 гласа „за“ промени в Закона за лечебните заведения

парламент

Парламентът прие единодушно на първо четене със 139 гласа „за“ промени в Закона за лечебните заведения. Законопроектът е внесен от депутати от левицата, съобщава „Новини.бг“.

Измененията предвиждат субсидия от Министерството на здравеопазването вече да могат да получават и спешните центрове, центровете за трансфузионна хематология, лечебните заведения за стационарна психиатрична помощ, домовете за медико-социални грижи, в които се осъществяват медицинско наблюдение и специфични грижи за деца, центровете за деца с увреждания и хронични заболявания, както и лечебните заведения към Министерския съвет, Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на правосъдието и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Целта е да се постигне равнопоставеност между лечебните заведения и между пациентите, обясни Анелия Клисарова от „БСП за България“, която е от вносителите на законопроекта. Колегата й Георги Михайлов посочи, че промяната ще даде възможност в тези лечебни заведения да се извършват модерни животоспасяващи форми на лечение.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории