Никога не сте виждали толкова наакан министър! Какво е правил Бойко Борисов на Караниколов, та изглежда така, заради „Емко“!? (Снимки)

7 Dni Sofia09.10.2017
бойко борисов емко
Премиерът Бойко Борисов се срещна с част от протестиращите работници от ”Емко”. Тази сутрин служители на оръжейния завод отново излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет. Финансовият директор на ”Емко” и други представители на протестиращите работници от предприятието влязоха за среща с премиера в Министерския съвет.
По-късно самият Борисов постна снимка от срещата със следния коментар: В Министерски съвет се срещнах с представители на протестиращите работници в оръжейния завод „Емко“. Винаги съм бил на мнение, че трябва да се изслушват страните и да се намери решение в диалог. Още днес ще започнат преговори между ръководството на предприятието и Министерството на икономиката за изчистване на спорните въпроси около сключените от „Емко“ договори.
Особено интересно изглежда на снимката министърът на икономиката Емил Караниколов! Явно е имало дърпане на уши от страна на премиера за създадените му главоболия само и само да се угоди на Делян Пеевски и мераците му да стъпи с големия си ботуш във военно-промишления комплекс. Неслучайно министърът прилича на наакано дете, което гледа гузно родителите си.

По-малко от три часа пък продължи поредният протеста на работниците от „Емко“. Протестиращите поискаха оставката на икономическия министър Емил Караниколов и заявиха: „В сряда, ако няма решение, ще дойдем не хиляда, а много повече и тогава всички ще отидем в Министерски съвет”.

Две са основните искания на работниците – да бъдат възстановени договорите, които частната фирма е загубила с държавния оръжеен търговец „Кинтекс“ в периода, в който фирмата беше с отнет лиценз, както и да им бъдат изплатени суми за поръчки от произведението оръжия  за „Кинтекс“, които стоят блокирани по пристанищата.

Ето част от исканията на протестиращите:

1. Нашите договори не са върнати, нашите пари са запорирани. Ние искаме хляба си, искаме работата си.

2. Ние сме на протест също така и заради нашите договори с „Кинтекс“, които бяха прекратени без никакво правно основание.  Искаме да ни върнат догорите. Взеха ни ги неправомерно. Караниколов след това каза – дадохме ги на ВМЗ. Така както са ги дали на ВМЗ, така да бъдат така добри да ни ги върнат.