Само в 7DniSofia.bg

Невиждана провокация! #КОЙ прати цигани – джебчий и просяци, да се врежат в протеста на оръжейниците (СНИМКИ)

7 Dni Sofia02.10.2017
Протест на Емко пред министерски съвет (29)
Работниците от военно-промишления комплекс „Емко“ излязоха на пореден протест, този път пред Министерски съвет.
Недоволството на работниците е провокирано от отнемането на лиценза на предприятието. Протестиращите скандираха „Мафия“ и „Оставка“. Те заявиха категорично, че ще прекратят протестите само при условие, че бъде спряна атаката към дружеството.
„В никоя цивилизована държава не се случват така нещата – държавата да унищожава бизнеса. Това се получава, защото нашето ръководство не плаща данък „спокойствие“, заявявиха недоволните работници.
Към протеста се присъединиха депутатите от БСП Румен Гечев, Антон Кутев и Жельо Бойчев, както и Костадино Проданов и Румен Петков от АБВ и Татяна Дончева от ДВижение 21.
Протестиращите бяха приети в Министерски съвет от министъра на икономиката Емил Караниколов, който отдавна е разкрит, че покровителства мераците на Делян Пеевски за нахлуване в този бизнес.
Скандалното е, че бе направен ужасяващ опит за компрометиране на протеста на работниците. Незнайно #КОЙ прати петнайсетина цигани да се врежат в протеста и да го дискредитират с присъствието си. По искане на стачкуащите ромите бяха проверени от ченгетата и помолени д се преместят. Оказа се, че някой дал по 100 лева на циганите, за да се махнат от „Шератон“, където просели и обирали, за да се преместят пред Министерски съвет!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.