Продават сувенири със свастики и лицето на Хитлер в Слънчев бряг! Заформя ли се международен скандал? (СНИМКА)

хитлер

Нацистки сувенири се продават до пощенските картички и магнитите в един от най-популярните курорти за младите англичани.

Чаши с лицето на Хитлер, фланелки с надпис Adolf Hipster и мечове със свастики са на сергиите в българския Слънчев бряг.

Израелски турист е пратил снимки на посланика на страната в България, който е обещал да действа.

Освен това има отварачки, магнити и дори вериги с нацистки символи.

Според Sophia Globe българските власти също действат. „Налични са явни прояви на расизъм, религиозна и етническа нетърпимост, включително и антисемитизъм. Това вреди на положителния имидж на България пред чужденците, които са ни избрали за почивка“, смята заместник-министърът на външните работи Георги Георгиев.

Според всички проучвания Слънчев бряг, където бирата е 80 пенса за пинта, в най-скоро време ще замести Магалуф на остров Майорка, като любимото място на англичаните, които искат да се напиват по време на почивката си.

Миналият месец британец, който работи в българския курорт разказа за „Сън“ какви невероятни неща е видял за две години там.

23-годишният Джон Магилтън от Суонзи обясни за масови побоища в баровете и изключителна разюзданост на туристите, която включва и голи разходки по алеите.

Източник: 24 часа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории