Само в 7DniSofia.bg

„Майчин дом“ под всякаква критика! Лекари без договори извършват операции, а от 20 години насам…

майчин дом

Дейността в две от най-големите акушеро-гинекологични болници у нас „Майчин дом“ и АГ болница „Света София“ не е особено ефективна. Най-честите нарушения при лечебните заведения са свързани с обществени поръчки. Това коментира председателят на Сметната палата Цветан Цветков в студиото на „Тази сутрин“ по bTV по повод проверките на лечебните заведения.

„Нарушенията в болниците са такива, които не могат да застрашат живота на хората“, коментира той. По думите му е необходимо е да се работи за по-качествени услуги и по-нови технологии, като в „Майчин дом“ трябва да се купи нова апаратура.

В последните 20 години не са извършени никакви ремонти в Майчин дом на материално-техническата база. Ако има такива, то те са козметични, смята Цветков. Друго нарушение при болниците е, че част от операциите са извършвани от лекари, които нямат трудов договор. Това не създава риск за пациентите, а става дума само за нарушение на споразуменитето. „В една от болниците лекар е извършил 500 операции. Не може едни да са толкова натоварени, а други не“, коментира Цветков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.