Димитър Узунов си призна: Получавам 7 000 лв. заплата. Ще си получа абсолютно всичко, което ми се полага…

Димитър Узунов

Представляващият ВСС Димитър Узунов призна пред Би Ти Ви, че получава около 7 000 лева заплата, като допълни, че има 24 г. стаж. Той яростно се възпротиви на  позицията на  своята колежка от Висшия съдебен съвет Соня Найденова, че решението да се дават заплати накуп като обезщетение в края на мандата на магистратите от ВСС е незаконосъобразно.

Узунов беше категоричен, че ще си получи абсолютно всичко, което му се полага. „Не се притеснявам, не се смущавам, не се водя на ведомост в която и да е фондация или в неправителствена организация. Разчитам и се издържам единствено от трудовото си възнаграждение”, заяви той.

Узунов не пропусна да атакува колегите си, отказали да получат бонуса, който членовете на ВСС сами си гласуваха на изпроводяк. „Соня Найденова и Калин Калпакчиев декларираха, че се отказват от това право на обезщетение, което Законът за съдебната власт предоставя. Тя самата е получила 18 заплати като обезщетение, тоест получила е 98% от обезщетението си, и сега продънва ушите ни, че се отказва”.

В заключение, юристът от Сандански, защитавал Цацаров и неговото управление докрай обяви ,че поведението на Найденова и Калпакчиев популистко. „Не бива по този начин да настройваме хората срещу нас.”, призова Узунов Соня Найденова.

Според него, мандатът на ВСС е бил тежък и с това оправда заплатата си, която формално е повече от тази на премиера и президента.  Допълни също, че след края на мандата ще се върне в Районния съд в Сандански.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.