Само в 7DniSofia.bg

Г-н Борисов, видяхте ли какво стана!? Пеевски забърка кашата, под вашите прозорци крещят „Оставка“! (Снимки)

7 Dni Sofia20.09.2017
Протест на оръжейните заводи (4)

Стотици служители на военните заводи „Емко“ излязоха на протест пред парламента. Те настояват лиценза на завода да бъде върнат. Работниците се притесняват, че ще останат без работа.

Служителка на завода в Трявна сподели, че това, което ги е накарало да се съберат пред Народното събрание, е най-накрая да бъдат чути. „Искаме да ни върнат лицензите и да си работим спокойно, да си имаме хляб, защото ние сме от малък град и при нас няма работа“, заяви тя.

Отново бе съобщено това, което работниците отдавна заявиха в национален ефир: Проблемите на завода ни започнаха, откакто ненаситната си уста за него отвори Делян Пеевски!

По думите на работник, когато заводът е бил на дъното никой не го е искала, а сега, когато той процъфтява искат да им вземат завода. Протестиращите развяха лозунги „Не ни изхвърляйте на улицата“, „Искаме си завода“ и „Спрете войната срещу нас“. Най-често се крещеше пък „Оставка“, като възгласите бяха по адрес на министъра на Делян Пеевски в правителството на Борисов Емил Караниколов.

Автобуси от цялата страната пристигнаха сутринта в центъра на столицата. Протестиращите настояват за спешни действия от страна на държавата.

Пред протестиращите се появиха и депутати от БСП, водени от Жельо Бойчев. Поканиха ги на разговор в Народното Събрание, но депутатите бяха освирквани. Хората настояват управляващите да излязат при тях.

Далеч по-добре бе приета Татяна Дончева, което е един от малкото политици у нас, изобличаваща апетитите на кръга #КОЙ към военния сектор.

Малко по-късно протестиращи от ЕМКО дойдоха на среща с червените депутати в НС. Те влязоха ядосани в законодателния орган, защото не ги пуснали с тениски с надпис ЕМКО. Това се считало за агитационен и рекламен материал.

„Това е работното облекло на работещите и служителите“, заяви преди срещата Славчо Демирев. Хората очакват законотворците да повлияят по законов начин на институциите и да се спре с унищожаването на предприятието.

Многократно са искани срещи с икономическото ведомство. Отговор няма. „Аз гражданинът Славчо Демирев съм много ниско там долу в калта да искам среща с министъра“, сподели той като подчерта, че най-вероятно това си мислел Емил Караниколов за работниците в ЕМКО.

„Но аз съм същият гражданин, какъвто е и той“, смята Демирев. По Конституция всички граждани имат равни права. Директорът на ЕМКО Монтана е категоричен, че спрямо предприятието от страната на държавните институции има чисто заяждане.

Предприятието няма нужда да се спасява, категоричен бе Красимир Пъдарев. Умишлено се правели спънки пред дейността на ЕМКО. Всички нередности са отстранени, според него. В Монтана работят около 400 души. В Трявна с дейността на предприятието са заети 650 човека.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА – САМО ТУК:

Стотици работници от оръжейни заводи на протест пред Парламента: Дайте ни министър Караниколов!

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории