Васил Иванов едва ли е очаквал, че точно този журналист от „24 часа“ ще го пребие така! Георги Банов направо го скалпира

7 Dni Sofia19.09.2017
28

Легендарният журналист от вестник „24 часа“ Георги Банов направо размаза във Фейсбук Васил Иванов. Както е известно натиреният от „Нова телевизия“ за поръчкова журналистика кумец на Цонко Кметъла, бе прибран в личната телевизия на Делян Пеевски – Канал 3.

Веднага, след като гръмна новината за стадион „Георги Аспарухов“, който Левски ползва не само безплатно, но и държавата му плаща някои харчове, служителят на Пеевски се опита в несвързан текст, замесвайки по изпечена ченгесарска традиция и името на Апостола да удари по…ЦСКА!

След което бе подобаващо шамаросан от Георги Банов:

Един репортаж на Димитър Тасев разтърси цялата футболна общност, въпреки че повтори факти, които от години са ясни, включително и доказани от Сметната палата. Става въпрос за неравнопоставеност между футболните клубове у нас.

Веднага последва реакция, която не очаквах. От колега (Васил Иванов – Канал 3). В стил на изпечен манипулатор той напада Тасев и дава един куп „доказателства“. Съшити с тотални лъжи.

Нека ги разгледаме една по една:

1. Стадионът на „Левски“, построен със собствени средства, в Борисовата градина е отнет от държавата да се постои национален такъв и заради това тимът е пратен в Северна София, където му е изграден нов.

Полуистина. Стадионът в Борисовата градина е на „Слава“, който го построява със собствени средства. След като обаче идва обединението с „Атлетик“ се дава нов парцел, а този се предоставя на „Левски“. Трябва да се плати сериозна сума от 80 000 златни лева, която не е платена и до днес. Заради това по личното разпореждане на цар Борис III нотариален акт не се издава.

2. „Българска армия“ е построена от държавата.
Тотална лъжа. Мястото на стадиона е единственото, което е дадено за вечни времена на спортен клуб, стига върху него да има стадион. За което има и решение на общинския съвет.

Членовете на АС-23 построяват стадиона със собствен труд и той е първият в София с козирка (нещо непосилно за отбори и до днес), със съблекални, както и сграда за администрацията. Който не вярва, да разгърни книгите на Силвестър Милчев, там има снимки, ако с буквите има проблеми.

След 9 септември АС-23 е претопено в „Чавдар“, а новият клуб отива към „Септември при ДНВ“. Както пише един бивш футболист на „Шипка“ и след това на АС-23, син на царски регент – на следващият ден стадионът, нашият стадион бе блокиран от войници, и не ни пуснаха вътре. Така той става държавен.

3. Министерството на отбраната не можело да отдава свои имоти. А МВР може? По кой закон, алинея и параграф?

И това е само част от неистините. В крайна сметка журналистите се опитват да работят. И е мерзко да бъдат атакувани от колеги.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.