Бойко, министърът на Пеевски успя! 500 производители на оръжие идват на жълтите павета да искат оставка

7 Dni Sofia14.09.2017
протест

Служители на завода за боеприпаси „Емко“ отново излязоха на протест. Оръжейниците обвиняват държавата в репресивни и тенденциозни действия, които целят да закрият печелившето предприятие.

Вторият протест на оръжейниците дойде, след като на 8 септември разбират, че договорите им с партньори са прекратени.

Близо 500 души от базите на предприятието в Трявна и село Белица излязоха да изразят недоволството си в с. Вонеща вода. Хората се страхуват да не загубят работата си.

Директорът на производствените обособения Славчо Димиев обвинява държавата, че им е обявила война. Той каза, че лицензът за външно-търговска дейност не е възстановен и едва ли скоро това ще се случи.

По думите му, по нареждане на министъра на икономиката, в петък, дружеството „Кинтекс”, принципал на което е Караниколов, е прекратило с „Емко” действащи три договора за специална продукция за износ от „Кинтекс“ към Индия.

По някои от договорите има частично изпълнено количество, една голяма част се намира на пристанище Бургас.

Мотивите, по думите му, са, че нямат лиценз за външно-търговска дейност.

Хората ще продължат да протестират, защото не искат да губят работата си и обявиха, че следващия протест най-вероятно ще е на жълтите павета.

„Как някое предприятие подаде ръка, веднага идват такива да го откраднат като един депутат“, обявиха в ефир няколко работници, визирайки Делян Пеевски.

Повечето бяха с плакати с образа на Емил Караниколов и многозначителното „ТОЙ“, естествено продължение на „КОЙ“

В Емко – Монтана работят 400 човека. Поне половината излязоха в 11 ч. и затвориха главен път Е-79 в участъка между Монтана и Враца.

Протестите в Монтана ще продължат и следващата седмица.

коментар

  • MI2

    14.09.2017 at 19:42

    Съчувствам им на хората, но все пак нали следят международните новини и трябва да са наясно, че ИДИЛ вече не съществува и няма за кого да произвеждат оръжие вече? Пренасочват се към други производства или се преквалифицират,

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.