„Дис ис дъ ситюейшън, Ленче!“: Деси Радева отбеляза рождения си ден с виц

payimage-630015

55 години навършва днес съпругата на Румен Радев – Десислава Радева. Първата дама отбеляза празника с виц в социалните мрежи в типичната за нея ирония.

Ето какво написа Деси Радева по повод набъбналите лета:

Момиченце пита:
– Коя година си родена!
– 1969
– О, не така. Рождените години почват с 20…
Дис ис дъ ситюейшън, Ленче!
Да сме живи и здрави! И Бог да ни пази!

Десислава Радева е родена в Бургас на 9 юли 1969 г. Учи в Английска гимназия „Гео Милев“ гр. Бургас, а след това и в Университета за национално и световно стопанство, специалност Финанси и кредит. Владее английски и руски език.

В студентските си години работи като сътрудник на министъра на земеделието Румен Христов.

Продължава своята кариера като офис мениджър в телевизионните продукции Каналето и Хъшове, впоследствие отговаря за връзките с обществеността в Българска музикална компания. По-късно става асистент на генералния мениджър на Хайнекен България.

Работила е като маркетингов експерт в строителни хипермаркети „Мастерхаус“, Бургас, като PR и комуникационен мениджър в екипа на Top Communication GmbH (компанията, организираща ежегодния световен форум за комуникация в Давос, Швейцария – Communication on Top) и като маркетинг мениджър във Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Била е и част от екипа на Менпауър Груп.

От 2011 година работи в командването на Военновъздушни сили на България. През 2014 година отговаря за външната и вътрешната комуникацията на институцията.

През същата година Десислава Радева инициира и популяризира авиошоу на ВВС, състояло се на летище Враждебна, София и събрало над 100 000 присъстващи. Автор и сценарист на множество късометражни филми за ВВС.

През 2016 година взема активно участие в кандидат-президентската кампания на своя съпруг Румен Радев. През 2017 година учредява сдружение с нестопанска цел „Живата вода на България“[2], извършващо дейност в обществена полза.

От предишния си брак с политика от БСП Георги Свиленски Радева има син – Страхил, роден през 1997 г.