Пеевски събра медиите и призова Доган към среща: С натиск няма да стане. Ние ще подадем жалби

payimage-592185

„От моя страна тема няма. Аз съм готов и искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред. Това не трябва да се случва. От моя страна всичко е направено да бъдем заедно. Оттук нататък Ахмед Доган е на ход“, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски след председателския съвет на партията.

Той заяви, че не е разговарял с почетния председател: „Колегите призоваха за пълно обединение. Партията да бъде цяла, най-малкото заради дерибеи, които искат да унищожат партията. Никой не може да си позволи това да се счупи. Искаме да сме заедно и да вървим заедно, а не както върви по медиите – че ще има две ДПС-та“, допълни той.

Пеевски заяви, че е имало натиск срещу председатели на областните структури, затова не всички са присъствали на срещата

„Не всички са тук, защото са тормозени и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби. Джевдет Чакъров също е звънял на колегите да не идват на сбирката, което не му прави чест. Аз му се обадих за тази сбирка, нали искаха колективните органи да работят, казах му Чакъров дай да направим ЦОП, парламентарна група, за всичко са поканени, ние работим по устав“, обясни още Пеевски.

Съпредседателят на ДПС призова Доган към среща „Призовавам го и му казвам. Аз съм готов да се срещна с него, както и колегите. Трябва да сме едно. С натиск няма да стане. Ние ще подадем жалби“, категоричен беше той.

Пеевски поясни, че той може да отиде за мандата, но няма той да е кандидат за премиер.

„Българските граждани искат правителство. Не искат избори. Аз искам да има правителство“.

Пеевски добави, че не може да се цепи партията заради няколко човека „Не може този натиск да продължава. Трябва да бъдем обединени. Призовавам д-р Доган към обединение на ДПС. Това никога няма да си простим с д-р Доган, ако партията се разцепи по оста Доган-Пеевски. Ние носим отговорност това да не се случи“.