Служители на полицейското управление във Велико Търново задържаха 40-годишен местен жител, предизвикал последователно скандал и сбиване с двама мъже, като им нанесъл и повърхностни порезни рани. 

Случката се е разиграла в нощта срещу 5 юли. Около 04,30 ч. в управлението е получен сигнал за възникнал скандал между двама мъже на бул. «България» в областния град.

Изпратеният на адреса полицейски екип установил, че разпрата е между  двама мъже на 40 и 64 години и двамата от Велико Търново. В резултат на това по-възрастният мъж е бил ударен с юмрук в областта на лицето и му е нанесена порезна рана в областта на шията.

Малко по-късно в централна градска част 40-годишният срещнал 19-годишен от Полски Тръмбеш и предизвикал скандал и с него. Нанесъл му е порезна рана в областта на крака.

Двамата пострадали са били откарани в Спешна помощ и след преглед, освободени за домашно лечение. Извършителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Той е известен на полицията и осъждан. Започнато е досъдебно производство.