МВР-министърът уволни знаково лице навръх рождения му ден

payimage-629748

Криминалистът Георги Иванов, подсъдим за кражба на ток, беше уволнен дисциплинарно със заповед на министъра на вътрешните работи. Зам.- директорът на ловешката полиция, който е и пенсионер, получи известието си на рождения си ден. Той се забърка в серия от скандали, като последният е свързан с висящо дело срещу него, уличаващо го в кражба на ток.

През 2014 година в дома на полицейския шеф е констатирано нарушение с данни за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Според енергото Иванов е ползвал пет години незаконно електроенергия. В документа, с който NOVA разполага, пише, че със син кабел, директно към фазата е станало присъединяването и е избегнато правилно отчитане на потреблението. Техниците подават сигнал на телефон 112 и идва полиция, за да констатира кражбата на ток. Две години след случая Иванов е върнат на ръководния пост в МВР – Ловеч.

Повече от година Иванов обжалва, иска отводи на магистрати и делото срещу него все още не може да тръгне. Още първите дни след констатираното незаконно връзване към енергото, на Иванов е направена криминална регистрация.

Преди поредното съдебно заседание, което е на 25 юли 2024 г., Иванов поиска съкратено съдебно следствие.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории