Изтекоха нови разкрития за брутално убития в София Паро Боксьора! Точно преди да го гръмнат…

1720099195-ded

Паруш Парушев, по прякор Паро Боксьора, носел ръкавица с оловни слитъци, монтирани на мястото на кокалчетата. С нея нанасял крошета на длъжниците, докато си платят, пише „Труд“.

Със същата ръкавица ударил и собственика на фирмата за бързи кредити “Флаш кредит”, преди двамата да извадят пистолетите и Паро Боксьора да бъде гръмнат смъртоносно.

Към 15 ч. в четвъртък Паруш Парушев, придружаван от двама свои авери, нахлу във фирмения офис и нападна собственика с прякор Сашо Полицая, сина му и още един служител.

След бой затрещяват изстрели, Паро Боксьора е убит, един от хората му е прострелян и бере душа във ВМА, ранен е 22-годишният син на Сашо Полицая, който е в “Пирогов”, а трима души са арестувани.

“Четири пистолета са открити на мястото на стрелбата в квартал “Модерно предградие”. Три от тях са законно притежавани, един е незаконен, газов пистолет, преправен на боен”, съобщи вчера вътрешният министър Калин Стоянов.

И добави: “Реално този, който е отишъл на мястото с идеята да се саморазправи, е срещнал сериозен отпор. Човекът, който беше убит, е известен на органите на МВР – сериозен, активен криминален контингент по различни линии на работа, предимно по рекет, изнудване и лихварска дейност”.

Предстои да се установи кой, какви и колко изстрели е произвел и кой е причинил убийството.

Сашо Полицая е направил самопризнания, че той е гръмнал Паруш Парушев при самоотбрана, но част от показанията му се разминават с тези на други свидетели, затова до късно вчера от прокуратурата решаваха на кого от тримата задържани и за какви точно престъпления да бъдат повдигнати обвинения.

Паруш Парушев е бивш състезател по бокс, а в последните години се изявявал на ринга и като съдия. Основно обаче се занимавал с лихварство в кв. “Люлин” и събиране на дългове с бой.

През 2021 г. агенти на ГДБОП го арестуват заедно с още двама бивши боксьори за насилие над кредитополучател, но и тримата се разминават без дело, а жената на Парушев обявява пред медиите, че не е имало никакви арест, а само проверка на фирмата є заради твърдения за незаконни лихви.

Според съпругата, тя от 40 години се занимавала с такъв бизнес и било съвсем нормално, ако някой вземе от нея 1000 лева кредит и си просрочи вноските и задълженията, после да му се наложи да върне 2000 лева.

Общо взето с такава проста схема работели люлинските лихвари – върнатото с лихвите и малко бой от професионални боксьори, накрая да е на главницата, умножена по две.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории