Раздор и в групата на ПП-ДБ-СС? Общинар от ГЕРБ пита говорят ли си изобщо

955946

Има ли раздор в групата на ПП-ДБ-СС? Това попита общинският съветник от ГЕРБ-СДС Драгомир Младенов след днешното изслушване на кмета на столицата Васил Терзиев по повод спирането на проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк, по време на което Грети Стефанова и Марта Герогиева (ДБ) категорично се обявиха в защита на Мемориала.

„Днес на извънредно съвместно заседание на Комисията по култура и на Комисията по архитектура в СОС изслушахме кмета на София Васил Терзиев по повод скандалното му спиране на проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк.

Слушах внимателно всички изказващи се, впечатление ми направи, че представители на „Демократична България“ не подкрепиха собствения си кмет за решението, а напротив, даже скочиха, затова че го спира. Едно не разбирам – защо кметът на София не е попитал г-жа Марта Георгиева, която е участвала в журито по избор на победител в конкурса и е проследила целия процес, в който не е имало диспути по темата

Има ли раздор в групата на ПП-ДБ-СС? Те говорят ли си?Как взимат управленски решения, когато устата говори едно, а ръцете правят друго?

И друг важен въпрос – кой оказва натиск? Терзиев да прекрати този конкурс, когато е очевидно след днешното извънредно заседание, че почти всички представители на политическите и граждански организации мислят в една и съща посока, а именно възстановяване на Мемориала.

Призовавам кмета Терзиев да отмени решението си за конкурса за възстановяването на паметника на Желязната дивизия.“