От последните минути: НС реши бъдещето на страната

payimage-632837

С 98 „за“, 138 „против“ и 2 „въздържали се“, пропадна опита за кабинет с първия мандат.

Въпреки спекулациите за купуване на депутати от страна на бившите управляващи от ПП, резултатът от гласуването потвърди, че това не се е случило.

„Дефицитът на доверието и легитимността, дефицит на правоприлагането – това са само част от дефицитите, които правителството трябва да реши. Пред нас има два пътя за развитие – единият е лесен и е пътя на разделението, което практикуваме вече трета година, а другият е на единението – дължим го на хората за добруване на държавата. За преодоляване на тази тенденция предлагам правителство с ясен политически мандат без определено мнозинство, защото ще е правителство на малцинството, и с политики, насочени към наваксване на загубеното време и наваксване на щетите“, призова Желязков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към ПП-ДБ от парламентарната трибуна в рамките на дебата за обсъждане на кабинета „Желязков“.

„Господин Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС. Прекрасно знаем. Всичко знаем. От казаното от тук ние имахме нужда от осъзната подкрепа от 10-на подкрепа от вас. Не е нужно да губим времето на президентската двойка и на дипломатите. Ние единствено имахме нужда от осъзната подкрепа от вас, да понесем цялата отговорност, която са дали българските избиратели“, заяви Борисов.

„Благодаря на ДПС за подкрепата. Ясно казахме, че няма да подкрепим втория мандат и че няма да подкрепим третия мандат“, добави той, припомня „Трибюн“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории