Борислав Цеков погна гласувалите за „Величие“: Не очаквам да се засрамите. А „лидерката“ може и до затвор да стигне

николай-марков-ивелин-михайлов

От Фейсбук профила на Борислав Цеков

Ето за такъв маргиналитет и простотия гласувате и пращате в Парламента, драги 99 862-ма сънародници, които сте гласували за „Виличие“. Не очаквам да се засрамите.

Това е същият синдром, като с пенсионерите, дето хвърлят пачки през прозореца, щото някой по телефона им е казал, че се обажда от полицията и трябват пари, за да не бъде съдена племенницата им, която не са виждали от 10 години.

Вие така гласувате. И после защо ви били излъгали и как сте били разочаровани – като гласувате за подобни нефелници, точно това заслужавате. Лошото е, че с тази простотия и гражданска безотговорност съсипвате и България. Радвайте се на избраниците си и да ви е сладка яхнията.

***

Пътьом само да предупредя „лидерката“ на „Виличие“ – някоя си Албена Пекова. Тя била искала партийната субсидия, защото имала нужда, понеже си била продала къщата за 84 хил. евро и ги била „инвестирала“ в „Исторически парк“ на „идеолога“ на „Виличие“ Михайлов срещу обещание за луксозен имот с 2 дка двор, но не го получила и сега живеела в полусрутена барака с външна тоалетна.

Драга госпожо, единствените законни разходи, които можете да правите с партийната субсидия, съгласно чл. 29 от Закона за политическите партии, са: „за подготовка и участие в избори, за осигуряване работата на партийните структури, за организационни разходи по провеждане на мероприятия и за други присъщи за дейността на партията разходи“.

Всичко останало, включително и жилищните ви нужди, възникнали от неблагоразумието да „инвестирате“ в наподобяващи финансова пирамида схеми, е незаконно да се финансира с партийна субсидия. Може и до затвор да стигнете, ако се увлечете да покривате нуждите си с пари на данъкоплатците.