КЗК опроверга Кирил и Асен, Георг Георгиев иска от тях за безумието да напишат 100 пъти „Повече няма да мамя, затова че съм неможач”

кирил петков асен василев

КЗК излезе с решение, което ясна казва, че Младежи ГЕРБ не са причина за паника по бензиностанциите преди две години. Това обвинение дойде от Кирил Петков и Асен Василев, които обвиниха младежката структура на ГЕРБ за паника по бензиностанциите, което пък довело до повишение на цените. Въпреки, че още тогава стана ясно, че това не е вярно, днес КЗК го потвърди.

В тази връзка депутатът от ГЕРБ и председател на МГЕРБ поиска публично извинение от Кирил Петков и Асен Василев.

Ето какво написа Георг Георгиев:

Във връзка с решение на КЗК, че няма никакво извършено нарушение, довело до паниката по бензиностанциите преди две години, ще настоявам лицата Кирил Петков и Асен Василев, публично да поднесат своите извинения на Младежи ГЕРБ, както и на всички наши членове.

През 2022 г. въпросните тогава премиер и финансов министър, на нарочен брифинг на МС, грозно и тенденциозно набедиха хиляди млади хора, че са предизвикали криза с търсенето и цените на бензина и дизела в България.

Сега, както и тогава, твърдим, че организацията ни няма нищо общо със събитията по бензиностанциите, още по-малко с цените, пикът на които многократно сме изтъквали на какво се дължи. Той бе продукт на „политиката на левчето” от една страна, но също така и на тоталната немощ на правителството на #промяната, което не съумя да овладее инфлационните процеси, нито да осигури нормални и съобразени с критичната ситуация покрай началото на руската инвазия в Украйна мерки и политики.

Вместо това станахме свидетели на нелепи изказвания и заплахи със съд и затвор от национален ефир. Некадърността си тогавашното правителството оправда с насаждана от МГЕРБ и нашите членове паника.

Припомням, че по-късно пък друг велик ум – Настимир Ананиев, „разкри” заговор между ГЕРБ и европейски вериги магазини за хранителни стоки, за вдигане цената на олиото. Как се оцениха тези и други глупотевини на въпросния е ясно, предвид къде е той сега, а и цялата политическа групичка, която представлява.

Безумията на т.нар. #промяна се разобличават с всеки изминал ден, но последиците от тях за съжаление остават. За тази конкретна обаче ще имам личния ангажимент да бъде припомняно, а отговорните да напишат 100 пъти на едно листче

„Повече няма да мамя, затова че съм неможач”.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории