Доста от дамите са доволни от тези високи градуси напоследък, но някой започнаха да се оплакват. Затова днес ще има бури, вятър, валежи, но от 15 часа нататък за София, а малко по-късно и в останалата част на България. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев.

Днес по морето ще се спукат от горещина, водата в морето прилича на чай„, добави още климатологът, който съветва летуващите, все пак, да бъдат внимателни със събирането на тен, особено в най-горещите часове от деня.

 

„Студеният фронт ще минава сравнително бавно. Ще започнат тези купесто-дъждовни облаци, за които всеки си мечтае, когато е голяма жега, но до сряда.

Събота, неделя, понеделник отново ще има високи, високи температури и от петък започва поредната вълна на топла и гореща седмица. Температурите отново ще достигнат до 37-38 градуса“, допълни проф. Рачев в сутрешния блок на bTV.

В Асеновград ще превали, но и там има ужасна и крещяща нужда от валежи. После обаче, отново влизаме в зоната от 35-36 градуса.

„На морето да чакат не дъжд, а само прелитане на коктейли. Морето е много топло.

И сега няма да даваме съвети какви коктейли, защото във фейсбук ще ни разсипят. Едни искат бира, други – мента, трети – бира и мента“, каза проф. Рачев.

В Ловеч на няколко пъти през изминалите две седмици градът пострада. Градусите са високи, но има преминаване на един студен фронт.

Проф. Рачев огласи идат ли градушки и смъртоносно торнадо

Предупреждението е за силен вятър. „Приберете си саксиите и гащите и си затворете прозорците!„, предупреди климатологът.

В Монтана ще захладнее, ще завали. И от уикенда отново топла вълна.

„Като цяло юли е най-топлия месец във вътрешното разпределение на температурите. Количеството валежи ще са с малко по-висок процент от нормалното, но не е нещо, което не сме виждали.

И накрая имам една много важна молба към възрастните ни съграждани, а и не само към тях – стойте на дебела сянка и пийте айрянче, с повече солчица. А и малко мента да се сложи, не е чак толкова страшно“, каза проф. Рачев.