Извънредна вест за арестувания продуцент: Съдът реши съдбата му

payimage-632160

СГС освободи телевизионния продуцент Нико Тупарев, предаде БГНЕС.

СГП поиска задържането му под стража, ако ли не – алтернативно домашен арест. Според обвинението той е присвоил близо 1,5 млн. лв. от търговско дружество, в което е бил съдружник.

“Обвиняемият е бил само съдружник в търговското дружество наред със свидетеля Александър Тошев. Тошев е управлявал дружеството. Следва да бъде посочено и обстоятелството, че на Тупарев не е било възлагано изпълнението на каквото и да било управление на имущества. От материалите по делото не е снето обстоятелство явяващо се съществено спрямо обвинението срещу Тупарев”, заяви съдията по делото.

Защитата на Тупарев подчерта, че няма риск от негово укриване, поиска неговото освобождение и налагане на парична гаранция.

“Моля да бъда оставен без мярка за неотклонения”, помоли Тупарев.

Обвинението гласи, че Тупарев в качеството си на съдружник на търговско дружество, е присвоил пари в размер на общо 1 441 000 лева. Това е станало след като Тупарев е наредил превод от сметки на дружеството в две банки към собствената си банкова сметка. Общото събрание на съдружниците в дружеството не е взимало подобно решение.

Присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, посочват от прокуратурата.

Според защитата на Тупарев съдружникът му Александър Тошев се опитва да ангажира органи на Прокуратурата в решаване на спор помежду им.

Адвокат Черногорски, смята, че Тошев се опитва да вземе бизнеса на Тупарев. “Според мен са замесени групи на Пепи Еврото и Нотариуса“, заяви адвокатът на Тупарев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории