Премиерът Главчев потвърди: Има сигнал за заплаха срещу няколко фигури, може би засяга партийни лидери

димитър-главчев

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че има сигнал за заплаха, който е обширен и „може би засяга партийни лидери“. Той отклони въпрос дали това засяга Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов, като лаконично каза, че „сигналът, за който аз знам, не може да засяга г-н Атанасов“. Това стана по време на отговори на въпроси пред журналисти в Брюксел, където министър-председателят ще участва в заседанията на Европейския съвет, предаде „Трибюн“.

Ще припомня на колегите на Европейския съвет какви ангажименти бяха поети 22 юли 2022 г., тогава беше приета пътната карта за приемането на РСМ, а декември месец 2023 г. беше конкретизирано точно за конституционните промени. Напоследък чуваме не само партийни лидери, но и от правителствени ръководители в Северна Македония, че няма да се правят такива промени. Ще запозная колегите с тези настроения. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев от Брюксел, където е на Европейски съвет.

По думите му най-добре е да се излъчи правителство с първия мандат.

Само преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че преди седмица е получил сигнал за много сериозна заплаха срещу него, заради което от ДАНС, НСО и МВР са взели мерки.