Радев или Главчев? Кабинетът с ново 20 за знаковата среща на върха на НАТО

главчев

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции за участие на България в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните – членки на НАТО, която ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон, САЩ. Това съобщи правителствената пресслужба, съобщава БНР.

Позициите не са публикувани, като приложенията са само за служебно ползване. Кабинетът предлага на държавният глава Румен Радев да ръководи българската делегация за срещата и съобразно хода на дискусията да изложи приетите от Кабинета рамкови позиции.

Като ръководител на делегацията ни и въз основа на рамковите позиции президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике от срещата.

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президент и премиер в нея са включени министърът на отбраната, Началникът на отбраната, постоянният представител на България към НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерският съвет и други служители от двете ни институции.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории