Въпреки че в последните години изхабихме думи като воля и дълг, остава надеждата България да има добро и силно правителство, което да се ползва с доверието на хората, следващите години да направим сериозни крачки напред.

Нека още веднъж дадем доверието си на тези, които имат претенцията да ни управляват. От своя страна, те да знаят своята отговорност, да бъдат истински лидери, да извадят България от периферията на Европа, да я върнат на мястото й на достойна държава, създала цяла цивилизация – славянската, с една от най-старите държавнически традиции. 

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на 60-годишнината от обявяването на Хисаря за град.

„В старите хроники пише, че Хисаря била древно място, където хората идвали да лекуват тялото и душата си. Място, което бог е посочил. Особена енергия притежава Хисаря, неслучайно тук своята следа са оставили толкова цивилизации. А едни от най-големите български творци тук са намирали вдъхновение“, посочи в приветствието си Йотова.

По думите й най-важни са хората, които дават душата и лицето на Хисаря, с енергията си градят бъдещето на града. „Отговорност на нас, възрастните, е да работим за Хисаря така, че децата ни да не бягат в чужбина, а да продължават да пишат историята на този град“, заяви вицепрезидентът. Тя поздрави кмета Ива Вълчева и общинското ръководство за амбицията да развиват Хисаря.

„Живеем в трудно време, бъдещето поражда много тревожни въпроси, чиито отговори все още не можем да намерим. Бушуват войни, а за мир говорим по-малко отколкото за оръжия. Нашите родители ни завещаха мир, за да можем да развиваме себе си. Нека и ние да оставим на децата си мир, а не войници и оръжие, несигурност и нестабилност“, призова вицепрезидентът.