И ПП-ДБ гласували против скандалния кмет на Бонев

payimage-616499 (1)

С гласовете на всички политически партии представени в Общинската избирателна комисия, предсрочно бяха прекратени пълномощията на кмета на район „Илинден“ Емил Бранчевски. Включително и с 6 гласа от общо 9 присъстващи на местната коалиция, от която бе издигнат – ППДБ.

Правилният ход на Спаси София и Бранчевски е да обжалват, което не спира изпълнението, освен ако съдът не разпореди друго. (член 459, ал.4 от ИК). Тоест, най-късно средата на август ще разберем, дали в район „Илинден“ ще се проведат частични местни избори.

Твърденията на Спаси София от днес, че „…партия ГЕРБ и нейните скрити партньори прибегнаха до откровени престъпни действия за отстраняването на избрания от мнозинството кмет.“ грубо изкривяват обективната действителност. Бранчевски беше отстранен с гласовете на всички партии и както вече споменах с 6 от общо 9 гласа на ППДБ. Тези 6 човека, предполагам също са наши „скрити партньори“? А може би са изпълнили функциите си безпристрастно?

Каквото и да се изпише по темата е факт, че от сладката местна коалиция на партиите на промяната в София, с горчив вкус в устата ще останат само Спаси София. Как така подготвените им кадри не успяха да изпълнят разпоредбите на ЗПК и ЗМСМА? Толкова ли е трудно да подадеш 5 декларации и да напуснеш няколко фирми? Ако това им е сложно, представям си какво се случва с изпълнението на ежедневните им административни задължения.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории