Главчев или Радев? Ето какво решение взеха депутатите

payimage-622039

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в предстоящата Среща на върха на НАТО, която ще се проведе в периода от 09.07.2024 до 11.07.2024 г. във Вашингтон. В срещата ще участва също президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев.

Това съобщиха от правителствената пресслужба в петък. Срокът на процедурите за регистриране на националните делегации във форума изтича днес, 21 юни.

Форумът е най-високото ниво на вземане на решения в Алианса и ще отбележи 75’та годишнина на Северноатлантическия договор подписан именно във Вашингтон, САЩ. Решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, предполагат изпълнение на дългосрочни ангажименти от съюзниците, с особен акцент към инвестициите в отбраната на всяка страна-член на НАТО и дългосрочната подкрепа за Украйна и финансовото й обезпечаване.

Председателският съвет в Народното събрание днес също обсъди въпроси. Темата кой от двамата първи мъже да замине за Вашингтон бе коментирана от политическите лидери по-рано. Тя обаче не влезе в дневния ред на парламента.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че на такава среща винаги присъства президентът с позиция на външното ни минитерство. Пеевски от ДПС пък беше категоричен, че на форума трябва да отиде Главчев.

ПП-ДБ също заявиха, че трябва да е премиерът. Такава е позицията и на „Величие“. от „Възраждане“ и БСП пък настояха да отиде Радев.

За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории