Народното събрание избра членовете на временната комисия, която ще трябва да изработи проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. 

От ГЕРБ-СДС членове ще бъдат Ана Александрова и Христо Гаджев. От ГЕРБ-СДС предложиха също Анна Александрова да бъде председател на комисията. От ДПС членове на комисията ще бъдат Хамид Хамид и Ертен Анисова. Членовете на ПП-ДБ ще бъдат Надежда Йорданова и Стою Стоев.

От „Възраждане“ издигнаха Петър Петров и Цвета Рангелова. От четвъртата политическа сила предложиха Цвета Рангелова да оглави комисията. От БСП издигнаха Иван Иванов и Мая Димитрова. От ИТН членове ще бъдат Павела Митова и Станислав Богдански. От „Величие“ в комисията ще работят Юлияна Матеева и Виктория Василева.

При определянето на председател на комисията Анна Александрова получи 129 гласа „за“. Любопитно бе, че тя бе подкрепена освен с гласовете на ГЕРБ-СДС и ДПС, така и с тези на цялата парламентарна група на „Величие“.

Това предизвика бурна реакция в групата на „Възраждане“. Цончо Ганев обвини „Величие“ за това, че са „проект“ и „секта“ и добави, че от четвъртата политическа сила не искат такива като тях в парламента.

В отговор на това Виктория Василева заяви, че от „Възраждане“ нямат право да бъдат морален коректив в парламента.

Кандидатурата на Цвета Рангелова получи едва 57 гласа „за“ – от парламентарните групи на „Възраждане“ и „Има такъв народ“. 56 бяха „против“, а 111 гласуваха с „въздържал се“, предаде още Блиц.