Главчев с извънредни новини за потърпевшите от стихията, която ни връхлетя

payimage-629600

Потърпевшите от бурята на 12 и 13 юни могат да получат 1578 лв. еднократна помощ, изчисли Агенцията за социално подпомагане (АСП). Мобилни екипи от социални работници посещават засегнатите домове, правят оглед на нанесените щети и консултират хората за възможността за отпускане на еднократна помощ за покриване на инцидентно възникнали жизненоважни потребности.

За готовността на правителството да бъдат подпомогнати потърпевшите от бурята увери и служебният премиер Димитър Главчев, който посети гр. Шипка. На място пристигнаха също министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и представители на Агенцията за социално подпомагане.

Главчев обяви, че сформира оперативен щаб, които да се занимава с проблемите от градушките. Негов председател ще бъде вътрешният министър. В щаба Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта и съобщенията, както и Министерството на финансите ще синхронизират действията си за справяне с бедствията и евентуални бъдещи такива.

Семействата, на които е отпусната еднократна помощ за покриване на инцидентно възникнали потребности, имат възможност да кандидатстват и за подкрепа до 2500 лв. от Фонд „Социална закрила“ на МТСП за закупуване на обзавеждане, оборудване и ремонтни дейности, предаде „Трибюн“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории